Övriga fastighetsnyheter (senaste)   

[an error occurred while processing this directive]

 

Ledningen i Drotts erbjuds incitamentsprogram

(981118) Styrelsen för Drott har idag beslutat utge totalt 605.000 syntetiska optioner till ledande befattningshavare i Drottkoncernen. Optionerna har i ett första skede erbjudits 15 befattningshavare som samtliga accepterat erbjudandet (resterande optioner reserveras för framtida tilldelning till ytterligare ca 10 befattningshavare, varvid premium skall bestämmas på affärsmässiga grunder).

Tilldelningen per person ligger i intervallet 20.000-45.000 optioner.För varje option erläggs 6 kronor. Lösenpriset är 76 kronor och lösentidpunkten är den 20 november 2003. Genomsnittlig börskurs för aktien av serie B var vid utfärdandet 62 kronor.

 

Skanska begär resning i skattemål

(981022) I domar den 24 juni 1998 underkände Regeringsrätten värdeminskningsavdrag vid flygplansleasing. Efter noggrann analys av Regeringsrättens dom har Skanska tillsammans med övriga berörda bolag, Sandvik och Stora, beslutat att begära resning i målen.

Regeringsrätten har till grund för domarna lagt bl a innehållet i en viss avtalsklausul. Bolagen har konstaterat att Regeringsrätten därvid inte tagit hänsyn till klausulens hela innehåll. Även på vissa andra punkter föreligger enligt bolagens uppfattning allvarliga brister i Regeringsrättens tolkning av avtalens innehåll. Bolagen har därför bedömt att grunder föreligger för att erålla resning och har beslutat begära en förnyad pröning i målen.

 

Extra bolagsstämmor i Näckbro och Drott

(981001) Drott innehar 67,1% av såväl aktier som röster i Näckebro AB. Styrelsen för Näckebro kommer att kalla till extra bolagsstämma den 20 oktober för val av ny styrelse. I samband med stämman kommer Lennart Schönning på egen begägan att avgå som VD för Näckebro.

Den 20 oktober kommer även Drott att hålla extra bolagsstämma. Syftet är att invälja två nya styrelseledamöter som f n ingår i styrelsen i Näckebro.

 

Skanska tjänar 1,1 mdr på skogsförsäljning

(980624) Slutligt avtal har nu undertecknats angående den tidigare aviserade försäljningen av Skanskas samlade skogstillgångar med tillhörande rörelse. Försäljningen beräknas ge Skanska en realisationsvinst om ca 1,1 mdr kr.

 

NCC och Impregilo samarbetar i Ryssland

(980526) NCC har undertecknat ett samarbetsavtal med det italienska byggföretaget Impregilo i Milano. Samarbetet gäller stora infrastrukturporjekt inom den Ryska Federationen och i de baltiska staterna. Samarbetet sker inom ramen för den s k INS-alliansen, där även tyska Strabag som fokuserar på byggmarknaderna i Sydost-Asien ingår.

 




Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.



© Constellator 1997-2001

 

Click Here!

Upp