[an error occurred while processing this directive]

 

Peab renoverar lägenheter på Södermalm

(990628) Peabs helägda dotterbolag Kungsfiskaren Bygg och Fastighet har fått uppdraget att på totalentreprenad renovera 166 lägenheter på Lundagatan 46 och 48 på Södermalm i Stockholm.

Entreprenaden skall påbörjas i oktober 1999 och den beräknas vara färdig i juli år 2000. Kontraktssumman uppgår till 40 miljoner kronor. Renoveringen består av ombyggnad för WC- och duschrum, byte av köksinredning, fasad- och takarbete med mera.

 

Skanska bygger kulturcentrum i Helsingborg

(990622) Skanska har fått uppdraget att bygga ett kulturcentrum åt Kärnfastigheter, Helsingborgs stad. Av den totala investeringen på ca 210 miljoner kronor är Skanskas del 150 miljoner kronor, inklusive Skanska Prefab som utför stomentreprenaden. Projektet genomförs av division Hus Syd.

Byggnaden, med arbetsnamnet "Museion", kommer att inrymma stadsmuseum, konstmuseum, teaterverksamhet, musikskola samt barn- och ungdomskulturverksamhet. Dessutom kommer kulturföreningar att få tillgång till ateljéer och studior i "Museion".

"Museion", med en bruttoarea på 16 000 kvadratmeter, kommer att ligga precis vid vattnet i norra hamnen. Arbetena startar i september och "Museion" ska stå inflyttningsklart i september 2001. En ny stadspark anläggs i direkt anslutning till kulturcentret.

 

Skanska bygger fotbollsstadion i Helsingfors

(990610) Skanskas finska dotterbolag Skanska Oy har fått projektledningsuppdraget för en ny delvis privatfinansierad fotbollsarena i Helsingfors. Projektet är totalt värt 110 miljoner FIM, ca 165 miljoner SEK. Skanska Oy har totalansvaret för genomförandet av den nya fotbollsstadion som får kapacitet för 11.000 åskådare. Kund är Helsingin Uusi Jalkapalloareena Oy.

Helsingforsklubbarna Jokerit HC, Liiga-HJK och Jalkapallosäätiö hyr fotbollsarenan från Helsingin Uusi Jalkapalloareena Oy på tio år och betalar i förskott för hela arrendetiden. Pengarna används för att täcka byggkostnaderna. Arenan kan sedan nyttjas av alla fotbollsklubbar i Helsingfors.

Arbetena på den nya anläggningen som ska stå klar i juni 2000 i Tölö i centrala Helsingfors inleds omgående.

 

Diligentia gör stor uthyrning till Sun Microsystems

(990609) Sun Microsystems AB har med Diligentia tecknat ett hyresavtal om ca 10 000 kvm i fastigheten Terminalen 1 i Kista. Fastigheten kommer att genomgå en omfattande ombyggnad och uppgradering. Arbetet kommer att påbörjas i januari år 2000 och beräknas vara klart under senare delen av år 2000.

Av fastighetens totala yta på ca 16 000 kvm kommer ca 5 000 kvm att bli lediga för uthyrning under hösten år 2000.

Fastigheten Terminalen 1 är belägen i omedelbar anslutning till E4 mellan Stockholm och Arlanda.

 

Peab bygger om i Sala

(990607) Peabs helägda dotterbolag Hero-Hus AB har fått uppdraget att genomföra ombyggnaden av Bryggeriområdet i Sala. Området skall delvis byggas om till äldreboende.

Arbetet är en totalentreprenad och beställare är det kommunala bostadsbolaget Salabostäder AB.

Kontraktssumman uppgår till 31 miljoner kronor.

 

Peab bygger parkeringshus på Sturup

(990515) Peab har fått uppdraget att bygga ett parkeringshus vid Sturups flygplats. Parkeringshuset är dimensionerat för ca 400 bilar och det uppföres strax intill terminalbyggnaden på Sturup. Arbetet har påbörjats och beräknas vara färdigt i november 1999.

Beställare är Luftfartsverket och kontraktssumman uppgår till 31 miljoner kr.

 

Fastighetspartner hyr ut till high tech-företag i Lunda

(990510) Fastighetspartner har träffat ett tioårigt avtal med det svenska high tech-företaget M2 Engineering AB i fastigheten Rånäs 1 i Lunda. Den uthyrda ytan uppgår till 3.700 kvm.

Förutom att det träffade avtalet ökar Fastighetspartners hyresintäkter med ca 3,5 Mkr per år innebär M2s etablering i Lunda ett bekräftande på Fastighetspartners uppfattning att Lunda är ett mycket bra alternativ till Kista för denna typ av företag.

 

Peab bygger i Varberg

(990505) Peab har fått uppdraget att verkställa två totalentreprenader i Varberg.

Det är dels att bygga om Domusvaruhuset till Galleria Trädgården i centrala Varberg. Gallerian kommer att innehålla 16 butiker. Detta arbete startar under augusti 1999 och det beräknas vara klart i maj 2000. Beställare är Konsum Varberg och entreprenadsumman är 31 miljoner kronor.

Peab skall även genomföra ombyggnaden av Vidhögeskolan i Veddige i Varbergs kommun. Arbetet har börjat och det beräknas vara färdigt i mars 2000. Beställare är Varbergs kommun och entreprenadsumman uppgår till drygt 20 miljoner kronor.

 

NCC får bygguppdrag i Danmark

(990408) Under den senaste månaden har NCC bl.a. fått i uppdrag att uppföra Nykredits nya huvudkontor på Kalvebod Brygge i centrala Köpenhamn. Dessutom slutförhandlar man med Marriott och Nykredit om uppförande av skandinaviens första Marriott-hotell på samma tomt. Projekten utförs av NCCs helägda danska dotterbolag NCC Rasmussen & Schiøtz i konsortium med Højgaard & Schultz på 50/50-basis. För NCCs del innebär det sammantaget bygguppdrag på drygt 700 MSEK.

Nykredits nya huvudkontor får en kontorsyta på 24 000 kvadratmeter med plats för 700 medarbetare. Kontoret skall stå klart för inflyttning den 1 juli 2001. På samma tomt låter dessutom Nykredit uppföra ett Marriott-hotell med 400 femstjärniga rum på en yta av 27 000 kvm. Hotellet skall vara inflyttningsklart sensommaren år 2001.

Med en total byggyta på drygt 50 000 kvadratmeter blir detta ett av Danmarks största byggprojekt och kommer under byggtiden att sysselsätta 600 personer.

 

NCC hyr ut till Canon i Frösunda Port

(990407) Canon Svenska AB har tecknat ett hyresavtal på sammanlagt 5.100 kvm i NCC Fastigheters påbörjade kontorsprojekt Frösunda Port i Solna. Fastigheten som består av tre byggnader omfattar totalt 23.000 kvm och kommer att stå klar hösten 2000. Investeringen uppgår till 490 Mkr.

Under januari 2001 flyttar Canons svenska huvudkontor från Skärholmen till Frösunda.

 


 



Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.




©
Constellator 1997-2001

Click Here!

Upp