[an error occurred while processing this directive]

 

Skanska bygger och hyr ut nytt polishus i Växjö

(990923) Skanska ska bygga nya moderna lokaler åt Polismyndigheten och Kriminalvårdsstyrelsen i Växjö. Investeringen för Skanska är totalt 150 Mkr. Kontrakt har tecknats med myndigheterna som hyr lokalerna på 15 år. Årshyran för lokalerna på 14 000 kvm är ca 12 Mkr per år.

En projekttävling vanns av Skanska som erbjöd en attraktiv tomt och hyreslösning, ett funktionellt arkitektoniskt förslag, projektledning och genomförande av bygget samt drift, underhåll och förvaltning. Skanska har därefter utvecklat projektet tillsammans med White arkitekter och kunderna, Polismyndigheten i Kronobergs län och Kriminalvårdsstyrelsen.

Polishuset kommer att ligga centralt i Växjö vid Västra Torget.

 

Peab bygger bostäder i Stockholm

(990910) Peab har fått i uppdrag att bygga 118 nya lägenheter i Stockholm till ett sammanlagt värde av 110 Mkr.

Det rör sig dels om 60 lägenheter i Åkersberga. Detta arbete skall börja i december 1999 och byggtiden beräknas till 14 månader. Kontraktssumman är 50 Mkr. Det rör sig vidare om 58 lägenheter i parhus i Danderyd. Byggstarten är i februari 2000 och färdigställandet är beräknat till november 2001.

Beställare är HSB Stockholm och kontraktssumman uppgår till 60 Mkr.

 

Skanska renoverar hotell i Warzawa för 100 Mkr

(990909) Skanska har fått ännu ett uppdrag på Victoria Intercontinental Hotel i Warszawa. Ordern är värd 12 MUSD, ca 100 Mkr. Det nya uppdraget på det Skanska-byggda hotellet gäller renovering av hotellets allmänna lokaler.

Arbetena inleds omgående för att vara avslutade i december 2000. Hotellet kommer att vara i drift under hela byggperioden.

Kund är Orbis som är Polens största hotelloperatör med 55 hotell i landet. Skanska har genomfört mer än tio uppdrag för Orbis sedan bolagets inträde på den polska marknaden på 70-talet. 1977-98 renoverades samtliga gästrum i Victoria.

 

LjungbergGruppen hyr ut till Oracle i Kista

(990828) Oracle Svenska AB har tecknat ett hyresavtal på 8.000 m2 i LjungbergGruppens pågående utbyggnad i Ärvinge Kista. Inflyttningen sker i september år 2000. Oracles verksamhet i Sverige omsätter ca 800 MSEK och har 400 anställda.

LjungbergGruppens återstående byggrätt i Ärvinge, Kista är på totalt 20.000 m2. Genom uthyrningen till Oracle och tidigare Ingram Micro har hyresavtal tecknats för 13.000 m2. Fortsatt utbyggnad planeras för att möta den stora efterfrågan i Kista.

 

Tidewater Skanska får order från amerikanska flottan

(990806) Tidewater Construction Corporation, en enhet inom Tidewater Skanska, har sedan länge utfört uppdrag åt den amerikanska flottan, och den senaste beställningen gäller flera projekt med ett sammanlagt ordervärde på över 90 MUSD, drygt 730 Mkr.

Bland projekten kan nämnas reparationer och ombyggnader av ett antal dockor och kajer, en ny anläggning för omhändertagande av olja och en ny docka i betong, en kranräls som förbinder dessa båda anläggningar, samt en ombyggnad av Norfolk Deperming Facility, en anläggning för avmagnetisering av fartygsskrov.

Alla projekten gäller hamnar i Virginia och ska vara färdiga vid olika tidpunkter under perioden juni 2000 till maj 2002.

 

Omfattande hyreskontrakt i Tornets Paris-fastighet

(990722) Tornet tecknar hyreskontrakt på 21.998 kvm med MSA (Mutualité Sociale Agricole), Frankrikes näst största ömsesidiga socialförsäkringsbolag, i fastigheten Les Mercuriales, Paris. Uthyrningsgraden ökar från 59% till 85%

Hyreskontraktet kommer att löpa från 991001. Hyresgästen får de första 5 månaderna hyresfritt och betalar endast driftskostnader under denna period. Uthyrningen innebär att koncernens kassaflöde såväl som resultat före skatt förbättras med 25 Mkr på helårsbasis när den hyresfria perioden avslutas. Inflyttning kommer att ske successivt under senare delen av året, varför resultatet för 1999 endast kommer att påverkas marginellt av uthyrningen.

Ett externt värderingsföretag (CB Richard Ellis) bedömer att det nya kontraktet ökar fastighetens värde med ca 115 Mkr i jämförelse med värderingen i årsredovisningen för 1998.

Les Mercuriales är Tornets största fastighet och innehåller totalt 81.294 kvm uthyrbar area varav 59.352 kvm är kontor.

 

Nya Hallunda Centrum över förväntan

(990709) Hallunda Centrum i Botkyrka är under renovering. Nyinvigning beräknas ske hösten år 2000. Flera stora kedjeföretag, bl.a. H & M, Lindex och D-gruppen flyttar in redan nu i höst. Fastighetsägaren Piren AB, som satsar 75 Mkr på renoveringen, räknar med att köpcentrat återigen ska blomstra som den mångkulturella, levande marknadsplats det en gång var.

Köpcentret får en ny, generös och ljus entré vid P-däcket där även trafikflödet ses över, en gata förlängs och öppnar upp centrumet inne vid torget, taket öppnas upp för att släppa in ljus genom s.k. lanterniner, interiören målas om och ett nytt hänvisningssystem införs. Betongkänslan på parkeringshuset tas bort genom ny exteriör, fläktsystemet på taket byts ut och ett nytt skyltsystem utomhus är under framarbetande. Dessutom görs ingången från T-banan om, korvkiosken byggs ut och utomhusmiljön förbättras, allt för en trevligare miljö för besökarna.

Förutom renoveringen tillkommer ett nybygge på ca 200 kvm som ger plats åt en ny butik med tillhörande torghandel.

Den första etappen blir klar i september i år. Då flyttar bl.a. H & M och Lindex in. Livsmedelssidan, idag med ICA Supermarket som kommer att göra en genomgripande renovering, kompletteras med D-gruppen som tar in ett av sina nyaste och mest spännande koncept i slutet av året. Post med tillhörande medborgarkontor öppnar redan i mitten av juli i år.

 

Skanska bygger domstolsbyggnad i Florida för 660 Mkr

(990707) Skanskas Atlanta-baserade dotterbolag Beers har fått uppdraget att bygga en ny federal domstolsbyggnad i Jacksonville, Florida. Ordern är värd ca 77,55 MUSD, ca 660 miljoner kronor. Ansvarig myndighet och kund är General Services Administration.

Den ca 46.000 kvm stora byggnaden ska inrymma 17 rättsalar för den federala distriktsdomstolen och tingsrätten, utöver lokaler för andra federala myndigheter som polismyndighet, åklagarämbete och skyddstillsynsmyndighet.

Uppdraget hemfördes i samarbete mellan expertis på teknik och byggledning vid Beers avdelningar i Atlanta, Georgia, och Orlando, Florida. Projektering och produktionsförberedelser inleds omgående och huvuddelen av projektet ska färdigställas till juli 2002.

Beers har i Orlando, Florida, nyligen avslutat ett nytt huvudkontor för Hard Rock Café med restaurangkedjans första Hard Rock Live-etablissemang. För Universal Studios har Beers byggt den nya nöjesparken Super Hero Island.

Beers Construction Company, som ingår i Skanska USA, är ett av de största byggföretagen i södra USA. Beers omsatte förra året 11,4 miljarder kronor, ca 1,4 miljarder USD.

 

Peab bygger Slagsta Centrum

(990705) Peab har fått uppdraget att genomföra om- och tillbyggnaden av Slagsta Centrum mellan Södertälje och Stockholm. Det är Botvids gymnasium som skall byggas om till butiker och ett hotell på 200 rum. Ombyggnadsdelen omfattar 21.000 kvm och tillbyggnaden utgör 5.000 kvm.

Kontraktssumman för projektet, som är en totalentreprenad, uppgår till 135 Mkr. Beställare är Columna Fastigheter.

Arbetet skall påbörjas i augusti 1999 och det beräknas vara färdigt i december 2000.

 

NCC får order på 400 Mkr i Norge

(990702) NCC:s norska dotterbolag NCC Eeg-Henriksen har fått tre order på sammanlagt ca 400 Mkr. Orderna omfattar ett köpcentrum i Narvik, ett omsorgscentrum i Tromsö och ett patienthotell vid Ullevåls sjukhus i Oslo.

Demags nya köpcentrum i Narvik får en total areal på 17 000 m2 . Ordersumman är på ca 150 Mkr med option på ytterligare arbete till ett värde av ca 60 Mkr. Projektet kommer att sysselsätta ca 80 personer och köpcentrat skall stå färdigt till julhandeln år 2000.

Omsorgscentrum i Tromsö skall inrymma olika boendeformer för ca 100 personer samt lokaler för åldringsvård. Arealen är på ca 10 300 m2 och kontraktssumman uppgår till ca 140 Mkr. Projektet genomförs i samverkan mellan NCC Eeg-Henriksen och NCC Hus i Sverige.

Patienthotellet vid Ullevåls sjukhus skall inrymma 147 hotellrum och har en areal på 7 800 m2 med bl a bibliotek och restaurant. Projektet är färdigt den 1 april år 2000.

 


 



Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.




©
Constellator 1997-2001

Click Here!

Upp