[an error occurred while processing this directive] Senaste 

Kvartal 4 -00 

 

Skanska bygger universitet i Norge för 345 Mkr

(010312) Skanskas nya norska dotterbolag Selmer Skanska har fått uppdraget att bygga ut universitetet i Tromsö i Nordnorge. Kontraktet är värt 346 miljoner kronor, 315 miljoner NOK. Kund är statliga Statsbygg.

Uppdraget gäller undervisningslokaler för den juridiska fakulteten. Lokalerna som inkluderar en komplett rättsal ska rymma 500 studenter. Projektet omfattar sex byggnader som sammanlänkas med inglasade korridorer. Den totala ytan uppgår till 38.000 kvm.

Arbetena inleds omedelbart för att slutföras i december 2003.

 

Platzer tecknar hyresavtal med Saab Automobile

(010228) Platzer Fastigheter AB stärker sin position på Göteborgsmarknaden genom ett för regionens utveckling intressant hyresavtal.

Saab Automobile AB etablerar ett nytt Teknikcenter för utveckling och design i fastigheten Kullbäckstorp 2:268 belägen i Mölnlycke. Anläggningen har ett för Saab strategiskt läge mellan Göteborg och Landvetter flygplats och beräknas att inom ett år sysselsätta cirka 200 personer.

Lokalerna omfattar cirka 10 000 kvm där Platzer initialt investerar 8 Mkr varefter Saab i egen regi utför resterande förändringar.

Hyresavtalet har ett hyresvärde av cirka 85 Mkr och löper på 10 år. Som alternativ till förlängning av avtalet har Saab erhållit option att efter första hyresperioden förvärva fastigheten till marknadsvärdet vid den tidpunkten.

 

Skanska förvandlar p-huset Elefanten till 150 bostadsrätter

(010208) Skanska ska uppföra bostäder och kontor i centrala Stockholm. Projektet som utvecklas och byggs av Skanska innebär en investering på totalt ca 450 miljoner kronor. De 150 lägenheterna säljs som bostadsrätter i en nybildad bostadsrättsförening.

I projektet ingår även ett kontorshus som utgör en tredjedel av den totala investeringen. Det är en s k kort projektutveckling, vilket innebär att projektet säljs direkt vid färdigställandet.

Säljstarten för lägenheterna sker under sommaren 2001 och inflyttning planeras till hösten 2002.

Idag inleds rivningsarbetena av p-huset Elefanten för att ersättas av bostads- och kontorsprojektet som totalt omfattar ca 23.500 kvm. Det nya åttavåningshuset ska även ge plats för butiker och restauranger i bottenplanet. Kontorshuset på 5.800 kvm byggs över Klaratunnelns södra mynning.

 

Swerock erhåller stororder

(010201) Peabs dotterföretag Swerock har fått i uppdrag att leverera och montera stomsystemet till den 10 våningar höga kontorsbyggnaden åt Ericsson Mobile Data Design i Göteborg.

Beställare är konsortiet Selmer/Skanska och kontraktssumman uppgår till 74 Mkr.

Montagearbetet skall starta i augusti 2001 och det beräknas vara klart i januari 2002.

 




Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.



© Constellator 1997-2001

 

Click Here!

Upp