[an error occurred while processing this directive]

Senaste nytt 

Kvartal 4 -01 
Kvartal 1 -01
 

 

Peab bygger kontor i Stockholm för 675 Mkr

(020319) Peab har fått uppdraget att genomföra om- och tillbyggnaden av en större kontorsfastighet vid Medborgarplatsen i Stockholm. Entreprenadsumman uppgår till 675 miljoner kronor och beställare är KB Fatbursjön 5, som ägs till lika delar av Drott och Atrium.

Om- och tillbyggnaden omfattar totalt 47.500 kvm. Uppdraget är en generalentreprenad som har påbörjats och som beräknas vara färdigställd sommaren 2004.

Hyresgäst till större delen av kontorskomplexet är Skattemyndigheten i Stockholm.

 

Drott hyr ut f d Fysikum Stockholm till Arbetslivsinstitutet

(020306) Vanadisvägen 9 (fastigheten Mimer 5) blir ny adress för Arbetslivs- institutet fr o m december 2002. Förutom institutets kärnverksamhet, forskning och utveckling skall Arbetslivsinstitutet öka sin satsning på utbildning och kunskapsförmedling. Flytten ökar tillgängligheten till det nationella arbetslivs- biblioteket, som institutet ansvarar för.

Ett 6-årigt hyresavtal har tecknats, omfattande ca 7.500 kvm (BRA) med en årshyra om 17,9 Mkr. Genom detta avtal är fastigheten uthyrd till 2/3 vilket medför att en genomgripande ombyggnad startar omgående. Byggnaden kommer efter denna ombyggnad att hålla nyproduktionsstandard för kontor. Kvarstående areor kommer att moderniseras allt eftersom nya avtal tecknas. 

 

Byggstart för 312 nya studentlägenheter i Kista

(020227) Peab startar i dagarna bygget av 312 nya studentlägenheter i Kista. Det kommer att bli ett välkommet tillskott av bostäder för de drygt 3.000 studenterna vid IT-universitetet i Kista. De första lägenheterna kommer att vara inflyttnings- klara till terminsstarten hösten 2002.

Det är Peabs dotterföretag Kungsfiskaren som fått uppdraget att bygga de nya bostäderna på totalentreprenad. Kontraktssumman uppgår till 80 mkr. Beställare och byggherre är Svenska Bostäder, som skall äga och hyra ut bostäderna. De bostäder som nu uppförs, är en typ av paviljonger med kort och effektiv byggtid.

 

NCC bygger Porthuset i Trondheim för ca 133 Mkr

(020201) NCC Norge har fått uppdrag av norska Porthuset AS att bygga hotell och bostäder på Nedre Elvehamn i Trondheim. Kontraktet är på ca 133 Mkr  (113 MNOK).

Projektet Porthuset är på totalt 12.00 kvm och omfattar byggnation av hotell med 155 rum för Scandic, 55 lägenheter, kommersiella lokaler samt parkeringsgarage.

NCC har tillsammans med kunden och arkitektkontoret Pir II utvecklat projektet, som får en central placering på Nedre Elvehavn - Trondheims "Aker Brygge".

Projektet, som inleds omedelbart, kommer att vara färdigställt sommaren 2003.

 

 




Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.



© Constellator 1997-2002

 

Click Here!

Upp