[an error occurred while processing this directive]

Senaste 

Kvartal 3 -02 
Kvartal 1 -02 
Kvartal 4 -01
 

 

Skanska får amerikanskt kraftverkskontrakt värt 2,2 miljarder

(021211) Skanska har fått ett nytt kraftverksprojekt som är det hittills största i New York. Kontraktet är värt ca 2,2 miljarder kronor, USD 243 miljoner. Kund är New York Power Authority, NYPA.

Arbetet inleds i januari 2003 och kontraktet kommer att inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2003.

Skanska har hittills fått kraftverksuppdrag i New York för totalt USD 892 miljoner, ca 8 miljarder kronor. Det nya uppdraget är Skanskas elfte kraftverkskontrakt i New York sedan år 2000 och det tredje för NYPA. Sammantaget har Skanska installerat 31 gasturbiner med en kapacitet på totalt 2.000 MW, inklusive det nu aktuella projektet.

Det nya kraftverket uppförs intill NYPA:s befintliga anläggning Poletti Generating Station i Astoria, Queens. Kontraktet gäller ett kombikraftverk med två turbiner för naturgas och flygbränsle, en ångturbin och två turbiner för värmeåtervinning. Det nya kraftverket får en kapacitet på 500 MW.

Skanska USA Civils enheter Slattery Skanska och Gottlieb Skanska utför alla anläggnings- och byggarbeten samt mekaniska och elektriska installationer. Generatorbyggnaden blir 9.000 kvm stor med ljudisolerade fasader och två ca 50 m höga skorstenar i stål. Anläggningen omfattar även en vattenreservoar för 4,5 miljoner liter. Installationerna för processledningar samt styr- och kontrollinstrument är omfattande.

Projektet avslutas i september 2004 och kraftverket ska börja leverera i februari 2005.

 

NCC har hyrt ut en tredjedel av Frösunda Front i Solna

(021206) NCC Property Development har tecknat ett antal större hyresavtal i projektet Frösunda Front i Solna. Totalt är närmare 6 000 kvm kontor uthyrda, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av totalytan. I och med detta har NCC befäst marknadshyresnivån på ca 2 300 kr per kvm och år i Frösundas bästa läge.

Frösunda Front, som NCC utvecklar och bygger, är beläget invid E4an i Frösunda i Solna. Projektet innehåller ca 18 000 kvm kontor samt parkering och restaurang. Fastigheten är granne med det av NCC tidigare utvecklade Frösunda Port.

Kontraktslängderna varierar mellan drygt tre och fem år. Inflyttning kommer att ske under sommaren 2003.

- Vår vision med Frösunda Front är att det ska bli väl fungerade arbetsplatser i ett utmärkt skyltläge vid infarten till Stockholm. Närheten till E4an ger goda kommunikationer bl a till och från Arlanda. Det är glädjande att intresset bland hyresgäster är så stort för projektet, trots den låga aktiviteten på hyresmarknaden i Stockholm, säger Olle Berntson, chef Fastighetsutveckling NCC Property Development.

 

Peab bygger Multihallen i Åre

(021105) Peab har fått uppdraget att bygga konferens- och badanläggningen Multihallen i Åre. Beställare är Holiday Club Sweden i samarbete med Åre kommun och näringslivet i Åre. Den totala investeringen överstiger 500 mkr och Peabs kontraktssumma uppgår till 310 mkr.

Multihallen är en kongresshall för upp till 1 000 personer. Denna skall inrymma en Spa-anläggning, ett upplevelsebad, en golfsimulator, en bowlinghall, klätterväggar med mera. I anläggningen skall det även byggas ett hotell med 150 rum.

Uppdraget är en totalentreprenad som påbörjas under november 2002 och det beräknas vara klart för inflyttning till julen 2004. Entreprenaden kommer att ge Åre 200 nya jobb.

- Åre har goda förutsättningar att utvecklas till en mycket attraktiv turistort. Här finns ett gott samarbetsklimat mellan kommunen och näringslivet, vilket denna satsning visar. Åre kommer att vara väl rustat när orten står som värd för alpina skid-VM år 2007 säger Peabs VD Mats Paulsson i en kommentar.

 

NCC bygger om del av E4-an för 130 Mkr

(021104) 

NCC har fått i uppdrag av Vägverket Region Norr att bygga om E4-an mellan Kåge och Byske strax norr om Skellefteå. Ordern är värd ca 130 MSEK.

Uppdraget gäller en sträcka av totalt ca 16 km mellan Kåge och Byske. Vägen utformas som 2+2-väg med mittremsa/mittsträcke. Sista biten in mot Byske utförs som 2+1-väg med mitträcke. Den befintliga delen av E4-an, som är nio meter bred, behålls och en ny väg som blir åtta meter bred byggs parallellt med den gamla vägen. I uppdraget ingår att bygga tre planskilda trafikplatser, sju betongbroar, en träbro samt en rörbro. Dessutom ingår i entreprenaden vägstängsel, vägbelysning i trafikplatser och räcken.

Totalt kommer ca 40 personer att sysselsättas i projektet, som ska vara färdigställt i september 2004.

 

 




Se vidare förteckning över Börsnoterade fastighets- och byggbolag resp sidan med sammanfattningar över dessa företags bokslut.. Mer info kan även finnas i Aktier och aktiehandel.



© Constellator 1997-2002

 

Click Here!

Upp